Header Ads

Header ADS

Cele mai AMUZANTE INDICATOARE care ne atenţionează cum se munceşte în România | GALERIE FOTO



Am zis să redistribui 😁 această postare de prin 2014, care prezintă o situație încă valabilă în România.
Cu semne de circulaţie precum cele din Galați, România s-ar putea clasa cu uşurinţă într-un top al celor mai amuzante indicatoare de circulație din lume, amplasate în zonele unde de lucrează.
În acest clasament, un loc fruntaș l-ar putea ocupa fără dificultate indicatorul (din imaginea de mai sus) care mai mult ne atenţionează că se munceşte... fără cap (sau la lucrări fără cap).


Într-un alt caz, probabil :), pentru a fi acoperiţi atunci când vine vorba despre ritmul de muncă, cei din domeniu folosesc indicatoare (foto 1, galerie) care mai mult sugerează: stăm cu mâna-n şold, sprijiniţi de unealtă… (foto Bogdan Codrescu, Viața liberă)

Atenţie, se lucrează... la productivitate


Am putea spune că aceste indicatoare ar fi mai potrivite pentru angajaţi, în folosul comunităţii, ţinând cont că, pentru a maximiza productivitatea, ar trebui să luăm, conform unui studiu citat pe descopera.ro, câte o pauză de 17 minute după fiecare 52 de minute de muncă.
Se ştie că, în România, productivitatea muncii este de cinci ori mai mică decât media europeană şi de aproape opt ori mai mică decât în statele europene cele mai performante, cu toate că - oficial vorbind [potrivit unor date citate acum vreo patru ani - precizare adăugată astăzi, 15 aprilie 2018] - românii muncesc semnificativ mai mult decât cetăţenii altor state din Uniunea Europeană.
Uneori se lucrează peste program, dar fără să existe o eficienţă, o axare pe timpul de muncă, sunt de acord chiar şi unii oficiali.

Men (not) at work!


Şi când te gândeşti că "afară" unii dau comandă pentru crearea unui astfel de indicator... Cum ar fi cazul locuitorilor unui orăşel britanic.
Potrivit The Sun, deranjaţi de lunile întregi de amânări la asfaltarea drumurilor din oraşul Melksham, Wilts, locuitorii au trecut la treabă... Nu, nu au ieşit să le repare, ci au plătit pentru realizarea unui indicator (foto 2, galerie) care l-a înlocuit pe cel ce anunţa desfăşurarea reparaţiilor şi care atrăgea atenţia asupra "pauzele lungi şi dese... " de la locul de muncă.
Şi totuşi, trebuie să ţinem cont de ceea ce susţin numeroşi oameni de ştiinţă: creierul uman nu este proiectat pentru a se concentra timp de opt ore în şir, fără pauză. Cu alte cuvinte, este preferabil să luăm pauze... Dar în privinţa productivităţii din România, ce măsuri să luăm?
Până atunci, ca să fim siguri că stăm pe unul dintre locurile cele mai bune în clasamentul indicatoarelor amuzante, am mai putea contribui cu două idei (foto 3 și 4, galerie).

   

Indicatorul care arată cât țin gălățenii la brăileni 😆

VEZI mai multe postări cu eticheta Galați [...]


Niciun comentariu

Mesajele care conțin cuvinte obscene, atacuri la persoană, trivialități, jigniri, amenințări, cât și cele vulgare, xenofobe sau rasiste - deoarece încalcă legea - vor fi moderate.

Un produs Blogger.

POȚI SUSȚINE PROIECTUL DETALII DEPIXELATE: