Header Ads

Header ADS

Cum transformi, în Word, un text scris cu litere mari în litere mici


...dacă te apuci să-l rescrii. Dar dacă are n pagini? Așa că, știind cum poți modifica un text în Microsoft Word scris cu majuscule în litere mici, am zis să fac această postare. Iar de pe net, am mai aflat niște chestii utile. Tot pe subiect.

Iată cum transformi, în Word, un text scris cu litere mari în litere mici. Selectezi textul și te folosești de o combinație de taste. Shift+F3.
Și - pentru a obține textul corect, cu litere mari la început de propoziție/frază - mai folosești o dată combinația de taste. Atenție, în acest caz! Trebuie să selectezi și punctul de la sfârșitul propoziției/frazei! Altfel, nu mai obții doar prima literă mare, ci toate cuvintele vor începe cu majusculă.
Dacă dai Shift+F3 pentru a treia oară, textul revine la forma inițială, caps lock.

Ce tutoriale mai găsești pe acest blog --> link <--

Combinația de taste Shift+F3 este valabilă și în cazul unui text scris cu litere mici și dorești transformarea lui în litere mari. Sau de tip paragraf. Precum și transformarea acestuia din urmă în celelalte forme.
Modificările amintite anterior se mai pot face și în documentul Word (nu știu dacă și-n variantele mai vechi ale programului).
Cum mai poți transforma un text scris cu litere mari în litere mici? On-line. De exemplu, pe convertcase.net.




Sursa foto, digi24.ro

27 februarie 2020

Niciun comentariu

Mesajele care conțin cuvinte obscene, atacuri la persoană, trivialități, jigniri, amenințări, cât și cele vulgare, xenofobe sau rasiste - deoarece încalcă legea - vor fi moderate.

Un produs Blogger.

POȚI SUSȚINE PROIECTUL DETALII DEPIXELATE: