Header Ads

Header ADS

Sigur e vorba de-o operă de artă, în curtea casei... fantastice din Galați


Nu am cum să mă gândesc la altceva, când e vorba de ”Casa Fantastică” din Galați. Cu siguranță, acele cauciucuri au fost puse acolo cu această intenție, să compună o operă de artă neconvențională 😎 Ținând cont și de faptul că, de-un timp, cauciucurile sunt folosite ca material artistic.


Considerată de unii kitsch, de alții artă - țin să precizez, pentru fanii mei 😁, că mie-mi place atmosfera din preajma casei, și de câte ori ajung pe acolo-n trecere, este o trăire frumoasă.
(Foto, din 30 noiembrie 2019)


(24 august 2017) Casa... fantastică din Galați, pe când era în construcție:


Prin iunie 2014. Pe strada Roșiori, în apropiere de Biserica Sfânta Precista. Câteva detalii într-o galerie externă, pe #imagini.


Considerată de unii kitsch, de alții artă (găsind chiar o asemănare cu nonconformismul lui Antoni Gaudi). un gard din fier forjat şi o poartă cu arabescuri în feronerie stil Art Nouveau, de început de secol XX, cu balcoane tot din fier forjat şi cu o faţadă amintind de experimentele Art Deco interbelice, adică stilizând sculptura clasică - relata, la acea vreme, cotidianul gălățean Viața liberă. În prezent, în clădire funcționează un centru de servicii medicale.

Niciun comentariu

Mesajele care conțin cuvinte obscene, atacuri la persoană, trivialități, jigniri, amenințări, cât și cele vulgare, xenofobe sau rasiste - deoarece încalcă legea - vor fi moderate.

Un produs Blogger.

POȚI SUSȚINE PROIECTUL DETALII DEPIXELATE: