Copacul Paulownia Tomentosa este înflorit. CLICK AICI pentru mai multe imagini cu ”arborele printesei” de pe Strada Domnească.


Postare 12 mai 2017, ora 22,00



TURISM. Ce poți vedea în Galați - ARBORELE PRINȚESEI (Postare 7 octombrie 2016, ora 17,26) | Dacă ajungi în Galați, iată ce poți vedea. Copacul Paulownia Tomentosa. Acesta este pe Strada Domnească, să-i spunem la nr. 68 (deoarece se află în curtea cotidianului ”Viața liberă”).



Mai pe scurt, Paulownia este un gen de 6 - 17 specii de plante din familia monogenerica Paulowniaceae, inrudita si uneori inclusa in familia Scrophulariaceae. Este nativa in China, Laos si Vietnam, si foarte cultivata in alte parti din Asia de Est, mai ales in Japonia si Koreea. Sunt pomi ce isi pierd frunzele toamna, cu o inaltime de 12 - 15 m, cu frunze mari sub forma de inima, cu diametrul de 15 - 40 cm, frunze ce sunt aranjate in perechi opuse pe creanga. Florile sunt produse primavara devreme in buchete lungi de 10 - 30 cm, cu o corola tubular violeta ce seamana cu floarea de degetel rosu. Fructul este o capsula uscata, ce contine mii de seminte foarte mici. Genul, numit initial Pavlovnia, dar care acum este scris Paulownia, a fost numit in onoarea Reginei Anna Pavlovna a Olandei (1795 - 1865), fiica Tarului Pavel I al Rusiei. Din acelasi motiv mai este numit si ”arborele printesei”. Cele mai cunoscute specii care cresc cu bune rezultate in zona noastra temperata si care rezista la temperaturi de pâna la -25grade Celsius sunt Paulownia Elongata, Paulownia Tomentosa si un hibrid facut de spanioli, Paulownia Cotevisa. PENTRU MAI MULTE DETALII, CLICK AICI

Bineînțeles, invitația de a trece prin zonă pentru a admira copacul este adresată și gălățenilor care nu știau de existența acestui monument al naturii în orașul lor.

Dacă ai informații în plus despre acest copac din Galați, m-aș bucura să le aflu. Așa că îmi poți lăsa detaliile (pentru care îți voi fi recunoscătoare) la rubrica de comentarii.
Și, dacă tot ești în Galați, iată ce mai poți vedea: clădiri de importanță istorică - PENTRU DETALII, CLICK AICI