Header Ads

Header ADS

CCR a respins sesizările privind ordonanța 13


Sursa foto: Made in Galati | Mihai Angheluță

UPDATE, 8 februarie | CCR a respins sesizarea șefului statului, Klaus Iohannis, și a CSM-ului privind ordonanța 13. În ambele cazuri, decizia de respingere a fost luată cu majoritate de voturi.  În cele două sesizări, preşedintele Klaus Iohannis și CSM au invocat un conflict juridic de natură constituţională dintre puterea judecătorească şi cea executivă, respectiv dintre Parlament şi Guvern. Sesizările se referă în principal la forma în care a fost emisă ordonanța, şi nu la prevederile ei punctuale.

Un nou PROTEST a avut loc în Galați - CLICK AICI PENTRU DETALII | Miercuri, 8 februarie, noi proteste



UPDATE
, 3 februarie, ora 14,00. Avocatul Poporului i-a auzit, în sfârșit, pe manifestanți și a făcut un prim pas alături de ei. PROTESTELE CONTINUĂ | Sesizarea Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, privind excepția de neconstituționalitate la ordonanța de urgență a Guvernului de modificare a codurilor penale a fost înregistrată la Curtea Constituțională. Toate părțile implicate în acest caz - Guvernul, Senatul și Camera Deputaților - trebuie să trimită punctele de vedere până pe 7 februarie. Surse politice, citate de news.ro, spun că judecătorii CCR ar putea judeca sesizarea până pe 10 februarie, ziua în care ordoanța va intra în vigoare în totalitate. Alte două sesizări în privința acestei ordonanțe mai sunt la CCR, de la CSM și de la președintele Klaus Iohannis. a relatat europafm.ro. CLICK AICI PENTRU MAI MULTE DETALII

În țară, protestele continuă și vineri, 3 februarie.

ATENȚIEProtestul de la Galați, anunțat pentru vineri, 3 februarie, va începe la ora 18,00 (în loc de 17,00), pentru a fi simultan, în glas, cu restul orașelor din țară.

Un nou PROTEST în Galați, anunțat pentru vineri | LIVE TEXT și FOTO-VIDEO de la manifestațiile anterioare - CLICK AICI PENTRU DETALII

Niciun comentariu

Mesajele care conțin cuvinte obscene, atacuri la persoană, trivialități, jigniri, amenințări, cât și cele vulgare, xenofobe sau rasiste - deoarece încalcă legea - vor fi moderate.

Un produs Blogger.

POȚI SUSȚINE PROIECTUL DETALII DEPIXELATE: