Header Ads

Header ADS

#rezist în apartament



Galațiul rămâne fără caldură pe termen nelimitat am aflat de pe site-ul cotidianului gălățean Viața liberă. Consilierii locali ai Galaţiului au decis miercuri, 12 aprilie, suspendarea sistemului centralizat de alimentare cu energie termică. Sună bine suspendat (și nu închis). Și sper SUSPENDAT până la venirea noului sezon friguros! Altfel, în iarna următoare, va trebui să #rezist în apartament (doar dacă nu va veni vreo încălzire globală bruscă). 

Și uite-așa, cei care au distrus sistemul centralizat de termoficare este posibil să rămână nepedepsiți. Dar într-o zi... poate din ce în ce mai mulți gălățeni vor trece la următorul nivel, depășind indiferența față de ceea ce se petrece în jur și luând atitudine, nu doar trăind pe principiul dacă îmi este mie bine, ce mai contează.

#rezist și împotriva nedreptăților locale!
 


Hotărârea a fost aprobată cu 16 voturi "pentru", din partea aleşilor PSD, UNPR, PMP şi ALDE. Îmi vine să le transmit celor care au votat suspendarea psdunprpmpalde..., dar îi mai las până la iarnă. În plus, suntem în Săptămâna Mare 😁

Liberalii s-au abținut, pledând pentru delegarea gestiunii sistemului de termoficare prin licitaţie, dar primarul Ionuţ Pucheanu a respins categoric această variantă.

Cică aleșii dezbat modalitatea şi criteriile de acordare a ajutoarelor financiare pentru ca gălăţenii dependenţi de sistemul centralizat de termoficare să-şi poată asigura o sursă alternativă de încălzire şi apă caldă.

Sunt gălățeancă dependentă de sistemul centralizat de termoficare. Și cu plata întreținerii la zi! Și nu vreau să-mi fie frică să trăiesc în Galațiul care este la un pas de a se transforma într-un ”câmp minat” cu centrale puse în viteză. Pentru că nici nu s-au stabilit regulile jocului și, ce să vezi, acum e aprilie, acum e decembrie. Chiar! Și CÂTE FIRME sunt abilitate să facă acest job!

Și nu am mai adus în discuție situația celor care nu au posibilitatea să completeze diferența sumei oferite de aleși, sumă care abia dacă este o treime din totalul costului instalării unei centrale de apartament... Cei în imposibilitate, fie nu are cine să le dea banii respectivi, fie nu mai pot accesa un împrumut. Fie că sunt înglobați în credite, fie sunt prea în vârstă să li se mai accepte din partea băncii o astfel de cerere. Și nu mai spun că printre cei vârstnici dependenți de sistemul centralizat de termoficare se numără și persoane singure!

Și nu am adus în discuție subiectul despre cine și de ce a (și chiar au) lăsat ca acest sistem centralizat de termoficare să ajungă unul falimentar!

VOI REVENI!

#rezist și împotriva nedreptăților locale!

Nu sunt de acord cu păstrarea actualului sistem centralizat de termoficare, SUSȚIN unul, DAR TOT CENTRALIZAT sau de cartier, care să funcționeze pe principiul aplicat de ceilalți furnizori de servicii precum Electrica sau Engie. Nu ți-ai plătit factura, rămâi fără curent sau gaze. Simplu.

DAR! Mai ales când, în ”joc”, sunt vieți omenești, NU trebuie aplicată o soluție radicală. Cum ar fi în cazul termoficării unui oraș, trebuie luate măsuri cu aplicabilitate în timp, după proiecte bine definite.

Și uite-așa, cei care au distrus sistemul centralizat de termoficare este posibil să rămână nepedepsiți. Dar într-o zi... poate din ce în ce mai mulți gălățeni vor trece la următorul nivel, depășind indiferența față de ceea ce se petrece în jur și luând atitudine, nu doar trăind pe principiul dacă îmi este mie bine, ce mai contează.


PENTRU MAI MULTE DETALII cu privire la votul amintit, CLICK AICI

UPDATE, 5 martie, ora 23,00. Un nou protest a avut loc la Galați (FOTO și VIDEO) | Un nou protest a avut loc duminică, 5 martie, la Galați, în Piața Monumentul Eroilor. Ineditul acestei manifestații a fost spargerea de baloane roșii, reprezentând corupţia şi hoţia.

   

În cadrul protestului, a fost desfășurat și steagul Uniunii Europene și s-a jucat Hora Unirii. Protestatarii au anunțat că vor ieși din nou în stradă. Pentru alte DETALII, IMAGINI și VIDEO, CLICK AICI



 Noi proteste au fost anunțate pentru duminică 5 martie, în Capitală și în mai multe orașe din țară, printre care se numără și Galați. AFLĂ de ce se va ieși în stradă de această dată. CLICK AICI PENTRU DETALII


| Foto Monica Zanet

UPDATE | Protestul a avut loc în după-amiaza de duminică 26 februarie. CLICK AICI PENTRU DETALII

Potrivit unui eveniment creat pe Facebook, ce-i drept, înainte de a se anula, în Parlament, ordonanța contestată, la Galați ar urma să se protesteze din nou. Ieșirea în stradă este anunțată pentru acest weekend.



Parlamentul României a adoptat, marţi, 21 februarie, OUG 14, ordonanţa care elimină OUG 13, adoptată la începutul lunii februarie şi care a scos în stradă sute de mii de români, în ceea ce a fost cel mai mare protest de după 1989. CLICK AICI PENTRU MAI MULTE DETALII

Cei drept, în ultima parte a perioadei de proteste, oamenii au ieșit în stradă solicitând, în principal, demiterea Guvernului Grindeanu. Astfel că, tu ce știi, mai are loc protestul la Galați?

La Galați, protestatarii anti Guvern au ieșit în stradă în fiecare după-amiază, până duminică, 26 februarie, inclusiv.

Noi proteste, miercuri, 8 februarie, la Galați. Primul a început la ora 15,00, fiind vorba despre cel al pensionarilor susținători ai Cabinetului Grindeanu. VEZI IMAGINI VIDEO - CLICK AICI. Umează, tot miercuri, la ora 19,00, un nou protest al celor care cer demisia Guvernului. VEZI UPDATE mai jos.


| Foto Mihai Angheluță. Sursa: Facebook

UPDATE, ora 19 și | În acest moment, circa 70 de protestatari se află în Piața Monumentul Eroilor. ...și #GALAȚIULREZISTĂ, pe o vreme ca asta (afară plouă cu gheață):



PENTRU MAI MULTE DETALII privind cel de-al doilea protest, CLICK AICI și, mai jos, imagini video de la cele două proteste, sursa Viața liberă:



#GALAȚIULREZISTĂ



Un nou protest a avut loc marți, 7 februarie. Manifestanții s-au adunat în Piața Monumentul Eroilor pentru a protesta împotriva guvernului condus de Sorin Grindeanu. Oamenii spun că nu mai au încredere în cei care conduc ţara şi le cer, astfel, demisia. Miercuri, 8 februarie, este anunţat şi un protest al susţinătorilor Guvernului, în faţa Prefecturii, potrivit cotidianului Viața liberă. CLICK AICI PENTRU MAI MULTE DETALII despre MITINGUL PENSIONARILOR | Postare 7 februarie, ora 21,00

Manifestanții s-au adunat pentru a șaptea seară în Piața Monumentul Eroilor, începând cu ora 18,00. Protestul de luni, 6 februarie, s-a încheiat în jurul orei 21,00. CLICK AICI PENTRU DETALII | Postare 6 februarie, ora 21,30

Un nou protest are loc în Galați, luni, 6 februarie. CLICK AICI PENTRU DETALII | Sursa foto: Made in Galați, Mihai Angheluță



Protestatarii din Galați au anunțat o nouă ieșire în stradă. Postare 6 februarie, ora 0,00 | La finalul protestului de duminică, 5 februarie, o nouă ieșire în stradă a fost anunțată pentru luni, 6 februarie. Ora 18,00, la Prefectură. Pentru a afla detalii despre protestul de duminică, 5 februarie, CLICK AICI. Sursa foto: Made in Galati | Mihai Angheluță

Sursa foto Facebook:


 Duminică, 5 februarie, au loc noi proteste în țară, inclusiv la Galați. La ora 20,00, în Galați, peste 5.000 de manifestanți, potrivit madeingalati.ro. TRASEUL a fost SCHIMBAT, de la Inelul de Rocadă - PENTRU DETALII, CLICK AICI

În Capitală, au loc proteste, atât împotriva Guvernului, cât și împotriva șefului statului, Klaus Iohannis, relatează presa centrală.

Ordonanța de urgență privind abrogarea OUG 13 a fost aprobată, duminică, 5 februarie, în cadrul ședinței de urgență a Guvernului.

Postare 5 februarie



 #GALAȚIULREZISTĂ și duminică | Protestul s-a încheiat la Galați, urmând ca duminică, 5 februarie, oamenii să iasă din nou în stradă. CLICK AICI pentru a afla detalii despre protestul de sâmbătă, 4 februarie - LIVE TEXT și FOTO-VIDEO

CLICK AICI pentru a afla detalii despre protestul de vineri, 3 februarie - LIVE TEXT și FOTO-VIDEO
CLICK AICI pentru a afla detalii despre protestul de joi, 2 februarie - LIVE TEXT și FOTO-VIDEO

 NOI PROTESTE în țară. Și #GALAȚIULREZISTĂ | Sâmbătă, 4 februarie, în Galați, un nou protest. #GALAȚIULREZISTĂ, a patra seară - LIVE TEXT & FOTO-VIDEO - CLICK AICI

Postare 4 februarie, ora 18,00

 Weekend-ul, în stradă, și la Galați. S-au anunțat noi proteste. Postare 3 februarie | Astăzi, 4 februarie, în mai multe orașe din România s-au anunțat noi proteste. Și în Galați, manifestanții și-au dat întâlnire din nou, la ora 18,00, a relatat Made in GalatiUn eveniment de amploare ar fi pregătit pentru mâine.

Iată cum va fi vremea, în weekend, la Galați - CLICK AICI PENTRU DETALII



#GALAȚIULREZISTĂ | A TREIA seară după ordonanța fatidică 13 din marțea neagră - CLICK AICI pentru a afla detalii despre protestul de vineri, 3 februarie - LIVE TEXT și FOTO-VIDEO

Postare 3 februarie 2017, ora 15,00

 Un nou PROTEST în Galați, anunțat pentru vineri. ORA ÎNCEPERII, MODIFICATĂ | LIVE TEXT și FOTO-VIDEO de la manifestațiile anterioare

Mitinguri de amploare sunt anunțate și vineri, 3 februarie, în mai multe orașe din România, inclusiv Galați.

Primele proteste au avut loc marți seara, 31 ianuarie. În stradă s-a ieșit imediat după ce s-a adoptat proiectul de lege privind grațierea, precum şi Ordonanța de Urgență privind modificarea codurilor penale.

În Galați, protestul de astăzi, 3 februarie, a fost anunțat pentru ora 17,00.



CLICK AICI pentru a afla detalii despre protestul de joi, 2 februarie - LIVE TEXT și FOTO-VIDEO

ATENȚIEProtestul de la Galați va începe la ora 18,00 (în loc de 17,00), pentru a fi simultan, în glas, cu restul orașelor din țară.

Niciun comentariu

Mesajele care conțin cuvinte obscene, atacuri la persoană, trivialități, jigniri, amenințări, cât și cele vulgare, xenofobe sau rasiste - deoarece încalcă legea - vor fi moderate.

Un produs Blogger.

POȚI SUSȚINE PROIECTUL DETALII DEPIXELATE: