Header Ads

Header ADS

Trotuarul din fața noului sediu al Primăriei Galați, pus din nou la dispoziția pietonilor



Astăzi am văzut și eu 😀 că avem, din nou, trotuar (!) în fața noului sediu al Primăriei Galați. Postare 1 iunie 2017, ora 11,30.


Cât contează gălățenii pentru aleșii lor | Constat că indiferența autorităților gălățene față de cetățenii de care ar trebui să aibă grijă, dacă nu din omenie, măcar pentru asigurarea voturilor viitoare, atinge cote din ce în ce mai îngrijorătoare.


Să luăm cazul lucrării de construcție a noii Primării. Înțeleg faptul că, pentru o lucrare de-o astfel de mărime, precum grandiosul viitor sediu al Primăriei, trebuie spațiu de lucru pe măsură. Dar dacă se ocupă trotuarul, poate ar fi bine să se gândească cineva și la pietoni.
După ce că atenționarea privind ocolirea spațiului de lucru nu a apărut imediat, nici măcar nu a fost făcută în zonele care să fie utile pietonilor, cum ar fi la trecerea de la Universitate și imediat, în stația de autobuz. Asta, pentru a nu mai pune oamenii să facă trasee dus-întors pentru a traversa strada.
Doar dacă nu s-a mizat pe trecerea neregulamentară a străzii, practicată destul de des în acea zonă...
De bun simț și conform logicii, dacă ai ocupat trotuarul, ocupi și din stradă! Marcând un spațiu pentru trecători. Circa o bandă ar fi fost de-ajuns, cât să încapă doi pietoni din sensuri opuse. Chiar dacă traficul rutier s-ar fi subțiat în două benzi. Asta e, suferim toți, sau niciunul 😀 Dar și când vom avea un astfel de sediu de Primărie... nou.
Inițial, a fost un indicator cu săgeți de ocolire (vezi foto 3), mutat ulterior mai spre stația de autobuz de la Universitate. Dar nu atât de aproape încât să fie vizibil în timp util de către pietoni. Cu alte cuvinte, un indicator dedicat mai mult persoanelor care coboară din autobuze:

Așa că, o altă posibilitate rămasă pentru pietonii care nu vor să se întoarcă din drum (poate sunt superstițioși) este să meargă pe stradă, după cum se poate vedea în prima imagine. Și chiar dacă o persoană se angajează pe drumul auto-deviat în momentul în care nu se zăresc mașini la orizont, există posibilitatea unei situații ca cea din a doua imagine (cu cât vârsta este mai înaintată, viteza de deplasare-i tot mai redusă... ).

O situație asemănătoare este cea când se instalează scena de la Catedrala din Galați, care, pe an ce trece, devine tot mai mare... Ocupând trotuarul, dar și o parte din stradă (mai nou), cu un semn de circulație pentru atenționarea șoferilor și un drum de aducere a enoriașilor mai aproape de Casa Domnului, spațiul scenic este menit să te facă să te crucești, mirându-te către ce ne îndreptăm și până când.
Înainte de sfânta sărbătorare pascală din acest an:

Postare 10 mai 2017, ora 17,30
Iată cum poți vizualiza o imagine dintr-o postare sau galerie foto la dimensiunea reală - CLICK AICI

Niciun comentariu

Mesajele care conțin cuvinte obscene, atacuri la persoană, trivialități, jigniri, amenințări, cât și cele vulgare, xenofobe sau rasiste - deoarece încalcă legea - vor fi moderate.

Un produs Blogger.

POȚI SUSȚINE PROIECTUL DETALII DEPIXELATE: