Header Ads

Header ADS

INADMISIBIL! Erou al României fără neam. Tu ai astfel de situații în localitatea ta?

Erou al României fără neam. Se întâmplă la Focșani (și sunt convinsă că nu numai). O situație care este inadmisibilă! Dacă nu ar fi fost și el, Mihail Pastia, cine știe în ce prezent trăia neamul nostru. Însă acest erou pare că nu mai are vreun neam, care să-i facă puțin curat la mormânt... (!!)

Înțeleg, sunt destul de mulți cei care nu se îngrijesc, din diferite motive, de locurile unde se odihnesc rudele decedate (după cum se poate vedea prin cimitire), dar un astfel de mormânt intră și mai mult în atribuțiile autorităților, care au obligația să facă tot posibilul să nu se ajungă în astfel de situații. File de istorie lăsate să se degradeze.
Mai multe detalii despre Mihail Pastia, poți afla dând CLICK AICI. Spun doar că independența României avea să fie câștigată pe câmpul de luptă, în diferite bătălii ale Războiului de Independență dintre anii 1877-1878, printre care se numără și luptele duse la Plevna (mai multe detalii). Aici a participat și Mihail Pastia.

[Și fiindcă sunt gălățeancă, trebuie să adaug că Mihail Pastia, la 1 noiembrie 1893, a fost numit în funcţia de Inspector general al artileriei române, pe care a deţinut-o până la data de 24 ianuarie 1895. Din această postură contribuind substanţial la finalizarea lucrărilor de fortificaţii ale Cetăţii Bucureşti şi ale celor de pe aliniamentul Focşani, Nămoloasa, Galaţi. Mai multe detalii - CLICK AICI]

Dacă, între timp, a fost făcut frumos mormântul generalului, îmi poți spune și mie, dovedindu-mi printr-o imagine. Ca să am ce lăuda 😀
Iar dacă nu ești din Focșani, ai astfel de situații în localitatea ta?

(Postare din 12 octombrie 2017)


ACTUALIZARE 6 septembrie 2018. Măcar erau tăiate bălăriile...


Niciun comentariu

Mesajele care conțin cuvinte obscene, atacuri la persoană, trivialități, jigniri, amenințări, cât și cele vulgare, xenofobe sau rasiste - deoarece încalcă legea - vor fi moderate.

Un produs Blogger.

POȚI SUSȚINE PROIECTUL DETALII DEPIXELATE: