Sună alarma! Sună alarma! Semnale de la populație către ISU
Mda, iar o probă de sunet. Cu sirene. Ca în fiecare miercuri. Când, între orele 10,00 și 11,00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență desfășoară un exercițiu de alarmare cu sirene. ISU verificând astfel mecanismul de înștiințare a populației privind iminența producerii unor dezastre sau conflicte armate și verificarea capacității de reacție a autorităților privind acționarea mijloacelor de avertizare/alarmare.
Sună alarma! Sună alarma! (precum în reclama tv). Este efectul pentru cetățeanul de rând, dacă luăm în discuție prima parte a exercițiului amintit. Pe unii îi mai trezește, ce-i drept. Iar la propriu vorbind, îmi voi salva și acest sunet în telefonul mobil ca alarmă de ceas.
În ceea ce privește cealaltă parte a exercițiului, după cum se poate observa ”acțiunea” din oraș (de fiecare dată când are loc această alarmare), nu sunt vizați locuitorii, în acest caz ai Galațiului. Cetățenii își văd liniștiți de drum, fiecare cu treaba lui. Bine, mai vezi câte o persoană alergând... Însă doar să prindă autobuzul, de exemplu. Ce-i drept, și mesajul Inspectoratului pentru Situații de Urgență sună în acest sens, ”verificarea capacității de reacție a autorităților privind acționarea mijloacelor de avertizare/alarmare”. Cu alte cuvinte, de această dată nu se joacă și cu noi.
Dar, ținând cont că sunt tot mai multe semnale de la cetățeni, pe când un exercițiu care va implica și populația?
În atenția ISU, câteva sesizări. ”De sunat sună, dar nimeni nu știe ce trebuie făcut. Teoretic, toată lumea trebuie să se adăpostească, traficul să fie oprit, pentru că nimeni nu va ști, chiar dacă va fi un atac, unde să se ducă sau ce să facă.” (VEZI mesajul - CLICK AICI)
”Vrem de la ISU toate informațiile necesare despre ADĂPOSTURILE unde se pot ascunde gălăţenii, pentru a nu se crea panică, precum şi publicarea CODULUI pentru aceste semnale acustice!” (VEZI mesajul - CLICK AICI)
”În caz de dezastre sau conflicte armate, noi - cei care vom auzi aceste alarme - cum să ne protejăm? De ce nu ne și spune cum trebuie să reacționăm noi, populația, pentru a ne proteja? Unde să ne adăpostim?” (VEZI mesajul - CLICK AICI)
Fragment din alarma de miercuri - 1 noiembrie:
0 Comments
Mesajele care conțin cuvinte obscene, atacuri la persoană, trivialități, jigniri, amenințări, cât și cele vulgare, xenofobe sau rasiste - deoarece încalcă legea - vor fi moderate.