Header Ads

Header ADS

Acum, pot spune că mă ÎNCĂLZEȘTE ideea autorităților privind ajutorul de CENTRALĂ


Cu toate că sunt ”pentru” un sistem centralizat de termoficare, conjunctura m-a determinat să accept ajutorul Primăriei Galați pentru achiziționarea unei centrale termice de apartament. Așa că acum, având centrală, pot spune că mă încălzește ideea autorităților privind ajutorul amintit.
Ca o paranteză, potrivit cotidianului local Viața liberă, Primăria Galați a reluat plata ajutorului financiar de 3.000 de lei pentru gălăţenii care au optat, anul trecut, pentru un sistem alternativ de încălzire şi care, nici până la această dată, nu au intrat în posesia banilor, deşi dosarele le-au fost aprobate în urmă cu mai multă vreme [detalii]

Celebra coadă, cu liste, nelipsită


Iată câteva instantanee de la depunerea dosarului. Am ales sucursala din 19 (îi spun eu), cea de vizavi de ”Neacșu”. Primăria Municipiului Galați - Direcția de Fiscalitate Secția Nr. 3 - Impozite și taxe locale, persoane fizice. Acolo, întotdeauna, funcționarele s-au purtat exemplar! RESPECT! Așa că nu puteam rata ocazia de a le mai ”vizita”. [A nu se înțelege că fac vreo comparație cu angajatele din alte locații.]
În câteva cuvinte: coada nelipsită (mai ales dacă este vorba despre ceva moacă), cu două liste (una oficială, alta - a celor de la rând), închiși... afară, în caniculă, spațiul din interior fiind mic comparativ cu lumea doritoare de ajutorul amintit și insistentă de a intra la aer condiționat (am tras eu concluzia că ar fi fost logica interioară). În rest, nimic de obiectat.
Și câteva imagini de la fața locului, pe la soare, pe la umbra... chioșcului Vieții libere. Și noroc de el (!!!) deoarece, în zona respectivă, umbră fac doar blocurile - ca să citez dintr-un reportaj VL. Cu o cafea. O pisicuță. Stând și jos, pe marginea zidului (normal, nici băncuțe nu s-au plantat pe acolo). Și nelipsitele discuții cu privire la situația țării, a orașului, despre primar, politicieni, președinții asociațiilor de proprietari, vecini, rude. Dar cu ochii pe ușa instituției și numărând bonurile. La depus dosare.






În alte condiții, aș fi făcut ca domnul din imaginile de mai jos, dar nu pentru a duce masa lemnoasă la gunoi, ci pentru a-mi face provizii pentru iarnă, cu care să-mi pot încălzi apartamentul...



Dar acum, când am căldură în casă fără restricții (*) (apă caldă aveam și înainte, de la boiler), îi MULȚUMESC primarului Galațiului Ionuț Pucheanu și aleșilor locali care au votat ideea de a da acest ajutor, pentru centrală termică de apartament. Doar cu împrumut de la bancă nu aș fi avut destui bani.

În continuare SUSȚIN un sistem de termoficare CENTRALIZAT sau de cartier, care să funcționeze pe principiul aplicat de ceilalți furnizori de servicii precum Electrica sau Engie. Nu ți-ai plătit factura, ești... debranșat. Voi renunța la centrala de apartament, când va exista un astfel de sistem de termoficare în Galați.

(*) poate sunt persoane care nu locuiesc în Galați și nu știu cum stă treaba cu sistemul centralizat de termoficare al orașului. În perioada rece a anului, se pune în funcțiune după zile bune din momentul în care se înregistrează temperaturi scăzute și se oprește imediat ce se înregistrează niște temperaturi de primăvară, chiar dacă, uneori, iarna revine în forță, în ambele cazuri înghețând în apartament, cu toate caloriferele electrice, reșourile puse în funcțiune și aragazul deschis 😝

Galațiul nu moare, se transformă. Flexuri... râd în soare [...]


VEZI mai multe postări cu eticheta Galați - CLICK AICI


Niciun comentariu

Mesajele care conțin cuvinte obscene, atacuri la persoană, trivialități, jigniri, amenințări, cât și cele vulgare, xenofobe sau rasiste - deoarece încalcă legea - vor fi moderate.

Un produs Blogger.

POȚI SUSȚINE PROIECTUL DETALII DEPIXELATE: