Header Ads

Header ADS

PROTESTE anunțate în țară, inclusiv în Galați. Dar și în Diaspora


Galați, ”Revoluția” generației noastre! Galațiul protestează la București! Sâmbătă, 20 ianuarie 2018. Sunt proteste anunțate pe rețeaua de socializare Facebook, privind legile justiției. Galați spune NU CORUPȚIEI!
VEZI mai jos mesajul sau pe Facebook [detalii].
Protestul de la Galați va începe în jurul orei 18,00 în fața Prefecturii.
Un protest de amploare este anunțat în Capitală. Mii de persoane din toată ţara sunt aşteptate sâmbătă în Bucureşti. Clujenii (foto, adevarul.ro) care au traversat ţara pe jos au ajuns, în dimineața de sâmbătă, 20 ianuarie 2018, în Capitală, după 11 zile de ”marş al speranţei”, a relatat adevarul.ro.
Protestul, organizat sub sloganul ”Toate drumurile duc la Bucureşti. Revoluţia generaţiei noastre”, va începe în jurul orei 18,00 în Piaţa Universităţii.
În acelaşi timp, sunt anunţate manifestaţii şi în alte oraşe din ţară. La Brăila (Piaţa Independenţei), Alba Iulia, Arad, Botoşani, Buzău, Cluj, Craiova, Iaşi, Mediaş, Oradea, Petroşani, Piaţa Neamţ, Piteşti, Suceava, Mureş, Timişoara.
Proteste sunt anunţate şi în oraşe din afara ţării: Buenos Aires, Viena, Bruxelles, Toronto, Zurich, Fribourg, Helsinki, Bordeaux, Paris, Strasbourg, Dusseldorf, Munchen, Suttgart, Wurzburg, Milano, Roma, Torino, Dublin, Beirut, Birmingham, Cardiff, Edingburgh, Londra, Newscastle, Bergen, Oslo, Amsterdam, Haga, Madrid, Valencia, Budapesta, San Francisco şi Los Angeles, potrivit adevarul.ro.
În 18 ianuarie 2018 s-a împlinit un an de la declanșarea protestelor #rezist, care au scos în stradă sute de mii de oameni, imaginile cu luminile telefoanelor din Piaţa Victoriei făcând înconjurul lumii. Manifestaţiile au început la două săptămâni de la învestirea Guvernului PSD-ALDE condus de Sorin Grindeanu, fiind declanşate de intenţia Guvernului de graţiere a unor pedepse şi de modificare a codurilor penale. În următoarele zile, protestele au luat amploare în toată România, mai ales după adoptarea de către Guvern, în noaptea de 31 ianuarie, a OUG 13 privind modificarea Codurilor penale.
VEZI detalii despre protestele de la Galați [detalii]
Proteste în Piața Monumentul Eroilor din Galați [detalii]
#rezist made in galati - CLICK AICI


”Legile justiției au fost votate, ele ajung acum la președintele Klaus Iohannis, care le poate întoarce o singură dată înapoi. 
Legile de modificare a codului penal urmează să fie votate.
„Masacrarea Justiţiei de către PSD-ALDE, criticată de magistraţi, Departamentul de Stat, Comisia Europeană, este mai mult decât un atac la procedurile de drept şi la adresa luptei anticorupţie“
Este un asalt chiar la adresa democraţiei din România. 
Felul în care PSD şi ALDE au abuzat procedurile parlamentare legitime, în care au încercat să închidă gura Opoziţiei şi a oricui a îndrăznit să se împotrivească reprezintă semnale care ar trebui să alarmeze orice român care doreşte pentru România o viaţă în libertate şi democraţie. 
La care se adaugă si modificările Codului de Procedură Penală şi situaţia generală gravă din toate celelalte domenii ( sănătate, educaţie, economie, infrastructură, cultură, ecologie)
Primele două luni din 2018 vor fi decisive pentru consolidarea democrației în România.
Nu dăm înapoi
Avem în fața noastră doua opțiuni.
Optiunea #1 – Ne gasim o scuza, un pretext si nu participăm la proteste.
În cele din urma, un om in plus sau in minus nu va face o diferența. Ne vedem de ale noastre, discutam cu prietenii ca “Da, n-am mai ieșit la protest. Lasă, că se descurca si fara mine.” Dacă crezi că ești singurul care gândește asta, te inseli.
Drumul spre schimbare este pavat cu îndoieli si fiecare dintre noi a gandit asa odata cand a venit vorba de un protest.
Asa au gandit si cei 60% care nu au venit la urne în decembrie 2016. Să repetăm oare aceeași greșeală?
Există Optiunea #2.
Ieșim la protest, arătăm public că nu suntem dispusi să acceptăm corupția, că vrem un viitor mai bun si sa oferim un mesaj celor care se îndoiesc că schimbarea este posibilă.
Da, schimbarea este posibilă.
Începe cu noi si doar trebuie să avem curajul și speranța să nu ne lăsăm bătuți foarte usor.
Politicienii corupți vor merge până în pânzele albe ca să își apere interesele, nu vor renunța usor, mai ales că acum au o validare electorală.
Ei nu ne-au făcut viața ușoară. De ce le-am face-o noi pe a lor?”

Acțiunea Civică Galați600000 pentru RezistentaInițiativa RomâniaDeclicCorupția ucideCuratam Galatiul
#REZISTENȚA GALAȚI

VEZI mai multe postări cu eticheta Galați - CLICK AICI

Niciun comentariu

Mesajele care conțin cuvinte obscene, atacuri la persoană, trivialități, jigniri, amenințări, cât și cele vulgare, xenofobe sau rasiste - deoarece încalcă legea - vor fi moderate.

Un produs Blogger.

POȚI SUSȚINE PROIECTUL DETALII DEPIXELATE: