Header Ads

Header ADS

Casa bântuită din Brăila și legătura cu ”Fiul lui Monte Cristo”


Sau casa cu stafii. Așa este cunoscută, printre localnici, clădirea aflată în municipiul Brăila pe strada Ana Aslan la numărul 11.
Casa este un adevărat monument arhitectonic, dar are și o poveste ce continuă să fie spusă după ani și ani.
Casa a fost construită în anul 1900, în stil art-deco, la comanda negustorului grec Nicolachi Mavrocordulas, un bogat exportator de grâne. Povestea spune că Nicolachi Mavrocordulas și-a ucis soția după ce a găsit-o în pat cu un alt bărbat și a zidit-o în casă, iar apoi a plecat în Grecia și nu s-a mai întors. Și, mai târziu, de durere, Nicolachi Mavrocordulas s-ar fi sinucis.
Astfel, românca Voica este în centrul misterioasei povești care învăluie casa, spunându-se că sufletul acesteia este cel care o bântuie. [detalii]

În urma acestei povești nefericite, a rămas impunătoarea casă din centrul Brăilei. De-a lungul vremii, aceasta a adăpostit tot felul de instituții. În prezent, casa este revendicată de o familie de români stabilită în Elveția.





Niciun comentariu

Mesajele care conțin cuvinte obscene, atacuri la persoană, trivialități, jigniri, amenințări, cât și cele vulgare, xenofobe sau rasiste - deoarece încalcă legea - vor fi moderate.

Un produs Blogger.

POȚI SUSȚINE PROIECTUL DETALII DEPIXELATE: