Header Ads

Header ADS

Dacă nu ai ajuns încă la Marea Moschee din Constanța. Turnul. VIDEO


Din categoria Ce vede un turist. Marea Moschee din Constanța. Cunoscută și drept Moscheea Carol, este un lăcaș de cult musulman din Constanța, monument istoric, construit între anii 1910 și 1913. Se găsește pe Str. Arhiepiscopiei nr. 5, Piața Ovidiu. Construcția a fost începută din inițiativa regelui Carol I, în semn de omagiu pentru comunitatea musulmană din orașul Constanța. Mai multe detalii și foto [Wikipedia] Vezi AICI alte chestii din Constanța.

În această postare, pun accent pe turn. În idee că, dacă tot am ajuns acolo, să arăt interiorul minaretului și celor care nu au vizitat încă moscheea. Și cine știe dacă vor avea vreodată posibilitatea. Video-dedicație mamei mele. Care, chiar dacă va ajunge acolo, nu cred că va putea urca. Abia am reușit eu 😆 Dovada începe de pe la jumătatea filmulețului. Am dat-o într-o hlizire isterică (vorba aia, râzi ca prostu') pentru că nu mai puteam de-atâta urcat. Gâfâială adevărată.



Minaretul are înălțimea de 47 de metri, iar scara interioară numără 140 de trepte până la locașul muezinului, de unde în trecut se anunța ora de rugăciune.


Mai multe Detalii Depixelate în imagini, pe Facebook. Și pe Instagram, dar mai mult detalii... cu mine, din acest an 😎

Interiorul minaretului era, în mai 2018, destul de degradat (pereți scorojiți, graffiti și alte de-astea). [În plus, mai vedeai și ce-au mai scăpat unii pe jos și n-au mai ridicat, că doar nu erau bani...] Dar poate a fost, între timp, inclus în vreun plan de reabilitare.

Niciun comentariu

Mesajele care conțin cuvinte obscene, atacuri la persoană, trivialități, jigniri, amenințări, cât și cele vulgare, xenofobe sau rasiste - deoarece încalcă legea - vor fi moderate.

Un produs Blogger.

POȚI SUSȚINE PROIECTUL DETALII DEPIXELATE: