Nu am înțeles ce-i asta. O fi fost pusă acolo pentru informarea lucrătorilor care urmează să scoată luminițele festive? Poate nu vor fi tot cei care le-au montat. Sau e posibil ca cei care le-au pus să uite detalii periculoase de genu' ...230 V.


Sau poate este o avertizare în stil românesc pentru publicul în trecere prin Parcul Eminescu? Acel tip de atenționare de care am mai amintit pe acest blog. Adică, pe coală A4, pusă (bineînțeles) fie prea sus, fie prea jos. Când ruptă. Când cu susu' n jos. În folie de protecție sau plastifiată. Iar cazul de față poate fi un model nou: fâlfâitoare (în bătaia vântului) cu filtru electrizant (creat chiar și de ploaie) aplicat textului...

Iar pe timp de noapte... tot cu atenție, „că corentează”.

Ca reacții firești: „În loc să punem etichete prostești, ca-n perioadele nedezvoltate, nu mai bine protejăm tehnic instalația pentru orice situație?”

„La care se pun în aer liber (instalații publice festive - n.a.), expuse intemperiilor, nu trebuie îndeplinită o anumită clasă de protecție?”

„Plus că ce ne facem dacă vine un copilaș care nu știe să citească?” „Sau n-a ajuns la vârsta la care să știe că V-ul nu vine de la "ai Voie"”...

„Dar dacă se vine din partea cealaltă, cea fără etichetă?...”

„Și dacă se electrocutează vreo pisică, vreun cățel - pe ei cum îi mai blamăm că n-au știut să citească?”

„Mulțumim de informație. Continuu sau alternativ? Dar amperajul, cât e amperajul?”