Chlorella este o algă verde foarte apreciată la nivel global, datorită proprietăţilor sale nutriţionale excepţionale. Pe lângă vitaminele din grupa B-urilor, chlorella mai conţine o mulţime de alţi nutrienţi care au transformat-o într-un superaliment: alte vitamine - C, K, minerale (fier, magneziu), aminoacizi, proteine, clorofilă, antioxidanţi. Astfel, chlorella este considerată a fi chiar mai puternică decât spirulina.

Chlorella are şi proprietăţi antiinflamatorii care pot vindeca sistemul digestiv, dar creşte şi abilitatea organsimului de a absorbi mai mulţi nutrienţi. De asemenea, este utilă în menţinerea greutăţii corporale, a sistemului imunitar şi pentru prevenirea cancerului.

Chlorella se regăseşte pe piaţă sub trei forme: capsule, pudră sau lichid.

CONTRAINDICAȚIE IMPORTANTĂ | Se adresează persoanelor aflate sub tratament cu anticoagulante, ne atrag atenția specialiștii. Fiind foarte bogată în vitamina K, Chlorella creşte viteza de coagulare a sângelui.

Detoxifiant natural


Chlorella are o capacitate uimitoare de detoxifiere a organismului în mod natural şi eficient. Concret, ea elimină metalele grele din organism, responsabile pentru bolile care afectează sistemele nervos, osos sau imunitar, inclusiv metalele radioactive, după cum arată studii japoneze.


Chlorella pudră | Sursa foto: vitaforce.com

În plus, după administrări îndelungate, s-a constatat că această algă creşte spectaculos tonusul fizic şi psihic, ajutând la reîntinerirea organismului, rănile se vindecă mai repede, simptomele bolilor alergice sau degenerative se ameliorează, mirosurile corporale neplăcute dispar, în timp ce analizele de sânge se normalizează.

Chlorella conține cel mai înalt nivel de clorofilă, comparativ cu orice plantă, precum şi aproape 58 la sută proteine, hidrați de carbon, toate vitaminele B, vitaminele C şi E, aminoacizi (inclusiv toți cei nouă esențiali), enzime şi urme de minerale rare.

Chlorella şi cancerul


Un studiu realizat în Coreea de Sud arată că toate speciile medicinale de Chlorella inhibă dezvoltarea celulelor canceroase şi împiedică răspândirea acestora în organism încă de când ele încep să se înmulțească.

Această algă este deja folosită cu succes în unele clinici, ca adjuvant în tratamentul cancerului. Astfel, Chlorella are un rol major în atenuarea simptomelor precum: starea de slăbiciune şi oboseală, lipsa de energie cauzată de lupta cu boala, ea având inclusiv efecte antidepresive.

Totodată, alga conţine substanţe ce au rolul de citostatice naturale, acestea având proprietatea de a lupta cu cancerul, după cum arată testele medicale şi cele efectuate în studiile pe animale.

Tipuri de cancer în care ajută chlorella


Cancer la sân - Chlorella ajută la reechilibrarea hormonală şi blochează/încetineşte răspândirea cancerului în organism prin sistemul limfatic.

Cancerul cerebral - S-a observat că administrarea tratamentului cu Chlorella îmbunătăţeşte starea generală a pacientului, crescând în acelaşi timp eficienţa celorlalte terapii în tratarea acestui tip de cancer.

Cancerul de colon şi de rect - Acest tip de algă ajută la îmbunătăţirea tranzitului intestinal, ajută la dezvoltarea florei prietenoase din intestin şi împiedică dezvoltarea altor tumori.

Cancerul de piele - În acest caz, Chlorella se poate administra atât intern, cât şi extern, având efecte antitumorale directe la nivelul pielii.

Pe lângă toate acestea, Chlorella are marele beneficiu de a contribui la ridicarea moralului bolnavilor care se tratează de cancer.

Chlorella şi hepatita virală


În această afecţiune, Chlorella acţionează pe două căi simultan: stimulează puternic sistemul imunitar să lupte cu viruşii (prin creşterea secreţiei de interfe­ron, activarea limfocitelor T etc.) şi stimulează func­­­ţia hepatică şi procesele de regenerare la nivelul ficatului. Rezultate foarte bune se obţin prin adminis­trarea simplă a acestei alge, din care se iau câte 2-3 grame, în cure de 90 de zile, urmate de alte 30 de zile de pauză. PENTRU MAI MULTE DETALII, CLICK AICI

Precauţii


De obicei, tratamentele cu Chlorella sunt foarte bine tolerate de organismul uman, fiind necesară doar administrarea gradată, la sfatul medicului.

Deoarece este foarte bogată în aminoacizi şi în acizi graşi nesa­turaţi, ingerată brusc, în cantităţi mari, această algă poa­te produce tulburări digestive mani­festate prin greaţă, vomă, dureri abdominale, însoţite eventual de vertij şi dureri de cap. Chiar dacă aţi mai luat această algă, fără niciun fel de efect advers, este bine să nu începeţi o nouă cură cu doze mari luate deodată.

CONTRAINDICAȚIE IMPORTANTĂ | Se adresează persoanelor aflate sub tratament cu anticoagulante, ne atrag atenția specialiștii. Fiind foarte bogată în vitamina K, Chlorella creşte viteza de coagulare a sângelui.

PENTRU MAI MULTE DETALII, CLICK AICI

IATĂ ce folosesc eu


Pudra de chlorella. Aceasta se poate amesteca cu apă de cocos ori se poate consuma în combinație cu orice alt tip de apă, sucuri de fructe, în smoothie-uri sau chiar în făina folosită la diverse aluaturi. De asemenea, o poți adăuga în porția de mâncare. Eu prefer ultima variantă, mai ales în sandwich, amestecând-o cu diferite sosuri, muștar, unt, pentru a se omogeniza praful. Câte un sfert de linguriță, o dată la două zile (chiar dacă pe prospect scrie o linguriță, două pe zi).