Header Ads

Header ADS

UPDATE - Palmierii din parcul de la Elice au fost ”băgați în casă”



UPDATE, 19 noiembrie: M-am liniștit. Potrivit unei declarații oficiale care a apărut în cotidianul ”Viața liberă” - CLICK AICI PENTRU DETALII, cei care au luat palmierii de ”la Elice” sunt reprezentanţi ai Societăţii Gospodărire Urbană. Nu de alta, dar, când am văzut că acei copăcei exotici nu mai sunt în parc și pe nicăieri vreo declarație oficială, m-am gândit că Ion C. Brătianu arată cu degetul spre vreun hoț care fuge cu palmierii...

UPDATE
, 15 noiembrie: Palmierii "la ghiveci" au fost luați din parcul de la Elice. Cu siguranță, reprezentanții societăţii Gospodărire Urbană au considerat că sezonul în aer liber al arborilor exotici a trecut și i-au dus în sere, așa după cum ne asigurau cu câteva zile în urmă. Deși nu apare nicio precizare în acest sens pe site-ul societății Gospodărire Urbană, la secțiunea Comunicate și activități putându-se afla doar detalii despre acțiunea Marea Copăceală. Cu toate că se accentuează multitudinea de acțiuni prin pluralul exaltat ”activității”... :-P



(cu această ocazie, în cazul în care vezi greșeli pe acest blog, îți mulțumesc anticipat dacă mi le aduci la cunoștință)



3 noiembrie 2016: Ce se întâmplă cu palmierii din Galați

Stau în frig. Palmierii "la ghiveci" sunt încă în parcul de la Elice. La temperaturile destul de scăzute înregistrate în ultima perioadă, arborii exotici nu ar fi fost păstrați mai bine în serele Societăţii Gospodărire Urbană? Așa cum s-a procedat în anii anteriori?

Sau poate se intenționează ”călirea” lor, în vederea păstrării în aer liber, eventual, și pe timpul iernii.

UPDATE - Ce se întâmplă cu palmierii din Galați | Răspuns OFICIAL: Potrivit cotidianului Viața liberă, reprezentanţii Administraţiei Domeniului Public dau asigurări că palmierii nu au fost încă afectaţi de temperaturile scăzute.


Foto-gif Adrian Zăinescu

"Am avut până acum temperaturi bune, aşa că palmierii sunt în regulă. Probabil că în următoarele două săptămâni ne vom mobiliza şi îi vom strânge, pentru a-i duce în sere, unde vor trece cu bine de iarnă", au explicat cei de la Gospodărire Urbană.
Din primăvară, aceştia vor fi replantaţi în zonă, au adăugat reprezentanţii Societăţii Gospodărire Urbană.

Foto Monica Zanet
Situație sesizată de Adrian Zăinescu

Niciun comentariu

Mesajele care conțin cuvinte obscene, atacuri la persoană, trivialități, jigniri, amenințări, cât și cele vulgare, xenofobe sau rasiste - deoarece încalcă legea - vor fi moderate.

Un produs Blogger.

POȚI SUSȚINE PROIECTUL DETALII DEPIXELATE: