Header Ads

Header ADS

Serie de CUTREMURE în Vrancea



Un cutremur cu magnitudinea de 4 grade pe scara Richter s-a produs joi, 5 ianuarie, la ora 6,23, în județul Vrancea, conform datelor publicate pe site-ul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Au urmat alte trei mișcări telurice. La ora 15,16, ora 16,47 și la 18,30, au fost înregistrate seisme cu magnitudini de 3,8, 3,9 și, respectiv, 3. CLICK AICI PENTRU DETALII





Un nou CUTREMUR în Vrancea - Postare 29 decembrie, ora 9,00 | Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, un alt cutremur a avut loc în România, în Zona seismică Vrancea. Mișcarea telurică a fost înregistrată în județul Buzău, la ora 4,50, la o adâncime de 114,2 kilometri, în noaptea de miercuri spre joi, respectiv 28 spre 29 decembrie. Cutremurul a avut magnitudinea de 3,4 grade, a precizat INFP.

”29/12/2016 04:50:32 cutremur in judetul Buzau, localizat manual.Coordonate: lat 45.5275; lon 26.3612.Magnitudine: 3.4, adancime: 114.2km”, se poate citi pe site-ul INFP.



Un nou cutremur în Vrancea. De această dată, mișcarea telurică a avut intensitate mică

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, un alt cutremur a avut loc în Zona Vrancea. Seismul a fost înregistrat la ora 5,01, la o adâncime de 91,1 de kilometri. Seismul a avut 2,9 grade, a precizat INFP.



UPDATE: INFP a rectificat magnitudinea cutremurului, precizând că seismul resimțit în noaptea de marți spre miercuri a avut 5,3 grade. Totodată, adâncimea la care a fost înregistrat cutremurul a fost modificată, fiind de 98.9.



UPDATE 
- CUTREMUR în România | MODIFICARE: Intensitate mai mare

Potrivit INFP, seismul a avut o magnitudine de 5,4 grade pe Richter, fiind înregistrat la o adâncime de 97 de kilometri. Cutremurul a fost resimțit și peste hotare, în Republica Moldova, Bulgaria și vestul Turciei, potrivit presei centrale. Conform unor surse tv, seismul a fost resimțit și la Sibiu.



Un cutremur a avut loc în România, în noaptea de marți spre miercuri, respectiv 27 spre 28 decembrie 2016. Seismul a avut loc la ora 1,20, în Zona seismică Vrancea, județul Vrancea, la o adâncine de 100 de kilometri. Potrivit INFP, cutremurul a avut o magnitudine de 5,2 Richter.

Cutremurul a fost resimţit în Bucureşti, dar şi în judeţele din Sud-Est.

Seismul a fost resimțit și în municipiul Galați.

Iniţial, Institutul american de geofizică (USGS) anunţa că magnitudinea preliminară este de 5,6 grade, iar epicentrul a fost la 8 kilometri vest de localitatea Nereju, situată în judeţul Vrancea.

Cel mai puternic seism din acest an s-a înregistrat pe 24 septembrie, la ora 2,11, în zona Vrancea, și a avut o magnitudine de 5,3 grade pe Richter.

28 decembrie, ora 1,25

UPDATE: Potrivit INFP, seismul a avut loc la o adâncime de 97.5 km.

Niciun comentariu

Mesajele care conțin cuvinte obscene, atacuri la persoană, trivialități, jigniri, amenințări, cât și cele vulgare, xenofobe sau rasiste - deoarece încalcă legea - vor fi moderate.

Un produs Blogger.

POȚI SUSȚINE PROIECTUL DETALII DEPIXELATE: