Header Ads

Header ADS

Unde este Potcoava de Aur?!!

UPDATE, 8 octombrie | Potcoava de Aur din Galați, tot incompletă!! Ținând cont că este ceva timp de când potcoava și restul elementelor care compun acest simbol al Galațiului lipsesc (după ce, potrivit unui mesaj de pe Facebook, ar fi fost afectate de o furtună), pot să mă gândesc că încă sunt, cel mai probabil, printr-un atelier... În care muncesc din greu autoritățile gălățene la repararea lor. Sau, poate, chiar fiind pe punctul de a le pune la loc - stau pe gânduri, că tot suntem în sezonul vremii instabile...
Voi reveni cu răspuns de la Primăria Galați, în urma unei sesizări online. Am văzut că funcționează această modalitate, după ce am primit răspuns la o sesizare cu privire la Chioșcul rustic din Parcul CFR -> fiind vorba despre postarea ”De ce este o operă de artă din Galați atât de VALOROASĂ? Pentru că se confundă cu modelul”, după cum se poate vedea și din imaginea de mai jos 😜:



Cine a FURAT Potcoava de Aur?!!

Potcoava de Aur din Galați nu mai este așa prețioasă pentru autoritățile locale. La cum arată acum, Potcoava de Aur ar trebui redenumită. Sau puțin colorată 😀 Așa cum s-a mai practicat și în trecut, exemplu fiind o imagine de prin 2015 (sursa foto: Viața liberă. Postare: 30 martie 2015):

În plus, cine a ”furat” potcoava?!! Și în ce scop?

Surpriza a fost să constat că lipsesc potcoava și restul elementelor care compun acest simbol al Galațiului. Căutând mai multe detalii cu privire la elementele lipsă, am găsesc pe Facebook o imagine postată pe pagina Județul Galați, urmată de comentariul ”Se pare că într-adevăr a fost din aur... ”. Iată imaginea:

Cum această postare este datată 10 iunie 2015 - CLICK AICI, mă întreb dacă, până în prezent, au mai apărut elementele care lipsesc.
Voi reveni 😀 Pentru că așa se uită, iar unii profită...

Să închei cu câteva imagini frumoase, care, de asemenea, nu ar trebui date uitării. Zona Potcoava de Aur, începutul anilor '70 (sursa foto: transira.ro, colecția Paul Popa):


UPDATE, 2 mai 2017: Potrivit comentariului postat de Adrian Zăinescu pe Facebook - Grupul Galațiul de odinioară: ”Pentru că vântul de aseară aproape că a pus la pământ simbolul Potcoava de aur (...)” (CLICK AICI), datat April 14, 2015 at 8:14 pm, să înțeleg că, de atunci, nu s-a mai ocupat nimeni să-l pună înapoi?!!!

Niciun comentariu

Mesajele care conțin cuvinte obscene, atacuri la persoană, trivialități, jigniri, amenințări, cât și cele vulgare, xenofobe sau rasiste - deoarece încalcă legea - vor fi moderate.

Un produs Blogger.

POȚI SUSȚINE PROIECTUL DETALII DEPIXELATE: