Header Ads

Header ADS

SOLICITARE DESCHISĂ adresată primarului municipiului Galați, Ionuț Pucheanu

Aleși de-ai Galaţiului au decis pe 12 aprilie suspendarea sistemului centralizat de alimentare cu energie termică. Când au luat această măsură radicală, cu siguranță au avut în vedere toate aspectele care vor afecta viața cetățenilor lăsați în frig.

Revin, o astfel de hotărâre nu se ia peste noapte, lăsându-i pe oameni în situații de care să nu te intereseze, dragă conducere a orașului! Trebuie să ai un plan, care să fie deja pus în practică atunci când desființezi ceva atât de vital pe timpul iernii.

Pe principiul scrisorii deschise, transmit online o SOLICITARE DESCHISĂ:

Domnule primar al Galațiului, Ionuț Pucheanu, solicit să faceți public următoarele:

- Studiile și aprobările care au permis luarea deciziei de suspendare a sistemului centralizat al orașului Galați: de fezabilitate, de la Mediu, de la Urbanism, de la ISU, studiile detaliate de impact, studiile privind rezistența clădirilor, studiile privind posibilitățile de aplicare pentru fiecare bloc în parte.

- Studiile de caz. Câte familii își permit costuri suplimenetare în vederea instalării centralelor individuale? Câte persoane, care nu își mai permit costuri suplimentare, nu mai pot benefica nici de împrumuturi bancare (bani care sunt necesari completării ajutorului dat de Primărie)?

- Se știe faptul că centrale au și ele o durată de viață, În acest timp, sunt însă impuse revizii anuale certificate. Fiecare astfel de revizie costă. În plus, dacă apar defecțiuni? Domnule primar al Galațiului, Ionuț Pucheanu, au fost constientizați cetățenii de aceste costuri? Care pentru majoritatea vor fi în plus la efortul pecuniar ce va urma [...]

- Câte blocuri care erau racordate la rețeaua de termoficare nu sunt racordate la cea de gaz metan? [...] Pentru că nimeni nu are dreptul de a condiționa modalitatea de încălzire individuală, făcută, bineînțeles, în condiții legale... forțând, în acest caz, punerea unei centrale termice pe curent electric.

- Și cel mai important, un raport privind numărul firmelor abilitate să monteze centrale termice, precum și un studiu cu privire la posibilitatea acestora, în funcție de personalul angajat, de a finaliza în timp util (și, am pretenții, calitativ) cererea de montare a centralelor termice.

Vă mulțumesc anticipat!

Monica Zanet,
gălățeancă


Iar dacă vă întrebați ce fac 😀 mă pregătesc pentru la iarnă, ca să #rezist în apartament:

Foto: auto-colaj

[...] ideea de a cere public tot ce am mai scris pe acest blog legat de hotărârea aleșilor de a suspenda sistemul centralizat de termoficare s-a conturat după ce am citit comentarii în presa locală

4 comentarii:

  1. Ca o complectare a celor de mai sus imi permit sa intreb de ce in loc sa dea primaria cele 30 de mil. ajutor nimeni nu a gandit la cei ce nu pot sa acopere diferenta inchipuindu-si ca toata lumea e capabila de un efort financiar de cca.70-90 mil.cand unii nu pot sa-si acopere intotdeauna nici cheltuielile lunare de intretinere si nu sau gandit sa monteze din acei 30 de mil./apt.centrale de bloc,scara,zona,care ar fi cu mult mai ieftine si in exploatare si costuri ajungand chiar si la jumatate fata de centrala de apt.eu consider ce era mai simplu pt. toata lumea sa tai conductele de la CET si sa racordezi centrala decat sa pui 25000 de centralede apt. cu toate costurile,aprobarile si toate complicatiile ce intervin.Apropo Primaria Galati are in maneca vreo 20-30 de firme de montaj centrale capabile sa acopere toate montajela pana la toamna ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua. Sunt intru totul de acord cu articolul dumneavoastra ! Astazi administratorul asociatiei in care locuiesc si la care sunt presedinte, a depus la primarie o solicitare a unui punct de vedere, exact la ceea ce ati spus dumneavoastra si anume centrala de scara. Cu ajutorul acordat pentru 12 apartamente (12x3000=36000 lei) ma incadrez perfect pentru acest lucru. Astept sa vad daca este agreata aceasta solutie si nu cred ca ar avea vre-un motiv sa ne refuze !

      Ștergere
  2. Primarul orasului Galati,nu e interesat daca locuitorii apartamentelor au posibilitatea sa faca investitii .El este interesat sa dea liber la ,, goana dupa aur '' a furnizorilor de echipamente pentru centrale termice .Poate chiar e in legatura cu anumite societati comerciale ? Oricum retributia primarului curge .Daca l-am ales poate sa doarma linistit .

    RăspundețiȘtergere

Mesajele care conțin cuvinte obscene, atacuri la persoană, trivialități, jigniri, amenințări, cât și cele vulgare, xenofobe sau rasiste - deoarece încalcă legea - vor fi moderate.

Un produs Blogger.

POȚI SUSȚINE PROIECTUL DETALII DEPIXELATE: