Header Ads

Header ADS

UPDATE FOTO | O clădire - monument istoric din Galați, cu acoperiș eco



Detaliul... arhitectural ieșit din comun. Îl poți vedea pe o clădire - monument istoric din Galați. Postare 14 iulie 2017 | Casa Balş de pe strada Domnească nr. 67 din Galați a fost elegantul restaurant Bulevard în timpul comuniştilor, păstrându-şi funcţia, în administrarea Camerei de Comerţ, şi după Revoluţie, până la retrocedare. Edificiul a fost construit între anii 1913 şi 1915, cu puţin înainte de intrarea în Primul Război Mondial. Clădirea a luat locul unei construcţii modeste, mai vechi, demolate la cumpărarea, în 1913, a terenului, de către numitul Paul Balş.



Casa Balș se află pe Lista monumentelor istorice. Dar superba clădire se află în continuă degradare.
Cu tencuială căzută și crăpături în pereți, Casei Balș, mai nou, începe să-i crească un copac pe acoperiș. (Dar sunt reticentă, aștept o furtună să îmi confirme că nu este doar o creangă adusă de vânt, blocată în elementele acoperișului.) Și cine știe, poate că proprietarul intenționează, în cadrul procesului de restaurare și conservare, transformarea clădirii într-o eco-casă cu un acoperiș ”viu”. Pentru mai multe DETALII despre Casa Balș, CLICK AICI

UPDATE | Nu mai aștept furtuna... Chiar cresc copăcei pe acoperișul Casei Balș.

Niciun comentariu

Mesajele care conțin cuvinte obscene, atacuri la persoană, trivialități, jigniri, amenințări, cât și cele vulgare, xenofobe sau rasiste - deoarece încalcă legea - vor fi moderate.

Un produs Blogger.

POȚI SUSȚINE PROIECTUL DETALII DEPIXELATE: