Header Ads

Header ADS

În urma campaniei Femei pe bancnote, apare o nouă bancnotă


(ACTUALIZARE. 1 august 2019) Banca Națională a României va lansa în 2020 o nouă bancnotă. Aceasta va avea valoarea de 20 de lei şi portretul unei personalităţi feminine, banca centrală dorind să se implice în consolidarea egalității de gen, în linie cu inițiativele altor bănci centrale din lume. Bancnota va avea pe una dintre fețe portretul Ecaterinei Teodoroiu, eroina căzută în luptă în timpul Primului Război Mondial. Banca Națională a răspuns încă de anul trecut acestui demers prin alegerea imaginii Reginei Maria pentru bancnota aniversară de colecție dedicată împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918. BNR va face publice în curând macheta bancnotei, elementele de siguranță și identificare, precum și data exactă a lansării în circulație [comunicat BNR]

IATĂ de ce TREBUIE să fie și FEMEI PE BANCNOTE 😆


(17 aprilie 2018. De ce nu sunt și FEMEI PE BANCNOTE?) Ce femei celebre din localitatea ta ar putea să apară pe bancnote? Poți veni cu propuneri și să semnezi o petiție on-line.



Jurnalista de modă Janina Nectara a lansat campania Femei pe bancnote. Ea a înființat, potrivit cotidianului gălățean Viața liberă, comunitatea online Femei pe bancnote, unde invită toţi românii să semneze petiţia destinată Guvernatorului Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.
Pe aceeaşi platformă, cititorii au şi posibilitatea să aleagă, prin vot, dintr-o sută de nume marcante româneşti, ce femeie îşi doresc să apară pe o bancnotă românească.
Prima femeie inginer din lume este româncă, prima femeie din lume arhitect-inspector general - tot româncă. Prima femeie Comandor al Legiunii de Onoare franceze are sânge românesc, la fel şi prima femeie din lume deţinătoare a titlului de doctor în medicină și lista continuă. CLICK AICI pentru mai multe detalii

IATĂ gălăţencele care ar putea apărea pe o bancnotă - CLICK AICI. Tu ce nume sonore de celebrităţi feminine din localitatea ta ai avea de propus?

Niciun comentariu

Mesajele care conțin cuvinte obscene, atacuri la persoană, trivialități, jigniri, amenințări, cât și cele vulgare, xenofobe sau rasiste - deoarece încalcă legea - vor fi moderate.

Un produs Blogger.

POȚI SUSȚINE PROIECTUL DETALII DEPIXELATE: