Header Ads

Header ADS

Ce mai vezi pe trotuarele din Galați


Ce mai vezi prin Galați. De exemplu, crucea din imagine. Pe un trotuar din oraș... Mai exact, pe partea cu iarbă a trotuarului Bulevardului Dunărea de pe partea Cimitirului Cătușa.



Cunosc persoane care sunt nemulțumite de faptul că se pun cruci în locurile unde se întâmplă tragedii, în special pe marginea drumului, în urma unor accidente mortale. Văd acest obicei conturând o imagine macabră, care, mai ales într-un oraș din ce în ce mai gri precum Galațiul, te bagă și în depresie. Cu toate că un astfel de obiect de cult, simbol al credinței creștine, care marchează locul unei drame ar fi benefic pentru cei în viață, de a-i avertiza, de a-i determina pe trecători (pietoni sau șoferi) să prețuiască mai mult viața, să fie mai precauți. Plus că, spun unii, crucile puse imediat în astfel de locuri, cu numele celor decedați pe ele, îi ajută pe cei trecuți în neființă să realizeze că nu mai sunt în viață și să nu stea să bântuie prea mult prin zona respectivă (...)

Să revin. Sper ca situația de față să nu le dea unora idei...

VEZI alte postări din categoria Haz de necaz - CLICK AICI

Niciun comentariu

Mesajele care conțin cuvinte obscene, atacuri la persoană, trivialități, jigniri, amenințări, cât și cele vulgare, xenofobe sau rasiste - deoarece încalcă legea - vor fi moderate.

Un produs Blogger.

POȚI SUSȚINE PROIECTUL DETALII DEPIXELATE: