Header Ads

Header ADS

Întotdeauna există o explicație. Nu și bunăvoință. Din această cauză vom mai bate mult pasul pe loc


Cum ar fi lumea dacă... Înainte de a arăta cu degetul către cineva sau ar râde de cineva (etc.), unele persoane s-ar gândi, vorba aia, că ”întotdeauna există o explicație”. Să treacă dincolo de aparențele care ar cauza o reacție a lor ca acuzatori sau oameni amuzați, răutăcios, de acțiunile din jur (după caz). Apoi, dacă au posibilitatea, să discute cu cel pe care-l consideră vinovat, prost sau mai știu eu ce sursă de amuzament, și abia după să tragă concluzii.


De la ce m-am luat 😆 Florin Popescu, un om care, la prima vedere (pe Facebook), pare deschis la minte, a postat pe rețeaua de socializare amintită mesajul următor, plus o imagine de acoperire, pentru a nu risca să nu fie crezut.


Nu aș fi venit cu această postare, să-i spun replică, dacă nu aș fi făcut eu acea programare 😁. Astfel, vreau să precizez faptul că este vorba doar despre o chestie de... programare, pe care IT-stul Vieții libere încearcă să o rezolve, adică de a exista și posibilitatea de a nu se afișa data postării. Deoarece sunt postări, cum ar fi cea la care face referire Florin Popescu pe Fb, care fac parte din contracte publicitare care presupun, printre altele, și faptul de a sta, mai multe zile, printre primele la rubrica Ultimele știri. Și, bineînțeles, trebuie onorate.
Precizez că anunțul din postarea care a generat amuzament, mirare, inclusiv printre prietenii (poate doar virtuali) ai lui Florin Popescu a fost pus cam de pe 20 iunie...
Este bine că l-a văzut într-un final și Florin Popescu, pentru a avea motiv de distracție. Ceea ce implică o stare de bine, fericire. Și, unde-i fericire, este pace și totul este frumos 😁 Acum, glumesc eu, dar și mie mi s-a întâmplat (vezi mai jos detalii) și din acest motiv cred că se poate să ni se deschidă mintea și sufletul. Doar să sperăm că ceva sau cineva o va face de fiecare dată când suntem pe punctul de a o lua pe o astfel de cale, care ne strică frumusețea interioară.

Precizez că îi răspund în acest mod lui Florin Popescu nu pentru a porni o ”ceartă la gard”, ci din două motive:
1. nu sunt prietenă cu Florin Popescu pe Facebook (asta-i viața...) și nu pot... comenta la postare, pentru a expune varianta celeilalte părți implicate la care face referire, adică a mea (indirect)
și
2. vreau să arăt că se poate să fim mai mult.

Situație în Galați care ar putea fi de Cartea Recordurilor - Ornamentele care te lasă fără cuvint - MIZERIA de pe pereții clădirilor din orașul Galați care nu se vede din Primărie - Basarabia e România, graffiti autorizat în Galați? - Sculptură în metal neoficială

Nu uita, întotdeauna există o explicație!


În acel moment am înțeles cu adevărat sensul expresiei ”Întotdeauna există o explicație”. Atunci mi s-a mai deschis o posibilitate de a vedea dincolo de aparențe (care, implicit, ne ajută să nu ne înnegurăm sufletul și să ne umplem ființa cu tot felul de detalii neimportante, care, poate, nici nu sunt așa cum ni se par la prima vedere).
Pe scurt, eram într-un autobuz care a fost nevoit să cedeze prioritatea unei mașini mici care a trecut în viteză claxonând nervos... Impresia de moment, cu critici la adresa șoferului mașinii mici. Și alți călători revoltați, de-au ținut subiectul cald vreo trei-patru stații ...unde se grăbea (?!!) ...inconștientul (!!) ...și tot ce poți spune de genul fkaakaaa↗🔺🔽șfșka😡șlskl↗↳↳⍆🔺⧫!!!!!! într-o astfel de situație care nu te lasă nepăsător la ce s-ar fi putut întâmpla (pentru că avem imaginație, dar și puterea de a exagera atunci când intervin factori externi, cum ar fi unghiul din care ai văzut incidentul, distanța, dacă nu ai văzut - ce-ți spun ceilalți ș.a.).
Da, posibil să fi fost doar un inconștient, dar poate chiar se grăbea pentru a salva o viață, ducând-o de urgență la spital. Sau poate avea pe cineva în mașină care urma să aducă o viață pe lume. Pe puțin aceste explicații.

Și o chestie pe temă [când Universul mi-a mai dat o șansă 😊, de acestă dată prin cineva, de a trece dincolo de prima părere. Sper să nu mai greșesc 😌].
Și eu m-am amuzat cu privire la data de apariție a unei postări de pe un site de știri, situație asemănătoare despre care am ”vorbit” anterior. Dar am avut norocul în acel moment de acel cineva care să-mi explice despre ce este vorba (îi mulțumesc și pe această cale. Eh, eram o novice în domeniul on-line 😆), oprindu-mă, poate, din a proceda precum Florin Popescu.

Așa că, nu uita, întotdeauna există o explicație! Și încearcă să o afli. Poate nu vei mai vrea să arunci cu piatra sau să râzi de alții. [Asta continui să mi-o spun și mie 😁]

Niciun comentariu

Mesajele care conțin cuvinte obscene, atacuri la persoană, trivialități, jigniri, amenințări, cât și cele vulgare, xenofobe sau rasiste - deoarece încalcă legea - vor fi moderate.

Un produs Blogger.

POȚI SUSȚINE PROIECTUL DETALII DEPIXELATE: