Cu scăunelul la coadă, în marketul gălățean. INVITAȚIE DESCHISĂ



Să ne înțelegem de la început. Consider că spațiul privat al unui magazin nu mai este privat atât timp cât devine public din moment ce prestezi servicii publice și în acel spațiu intră oameni fără să aibă nevoie de vreo cheie... Cu alte cuvinte, este (să-i spun) un spațiu neutru. Unde ne întâlnim și ne respectăm (măcar că avem nevoie reciproc unii de alții). Așa că, pentru a nu mă simți discriminată, să lăsăm la ușă interdicția de a fotografia sau filma în incinta magazinului, pentru că nu intru într-o casă particulară să fac poze... Și dacă voi considera că îți bați joc de mine, tu - comerciant, o voi spune tuturor celor cu care voi sta de vorbă. Și voi face tot posibilul să am și o dovadă în format, cel puțin, jpg.


Ce am constatat în magazinele din Galați precum mini, super, hiper... marketuri (sau ce avem noi prin oraș) este că ne cam țin la coadă. Și, în cazul unora, cu interdicție (frumos lipită pe ușile de la intrare) de a face poze în interiorul lor. Îmi pare rău, dar unde nu-i respect, nimic nu e... Iar imortalizarea unui moment neplăcut pentru clint precum acesta, sau un exemplu mai recent cel cu gândaci, este un mod de a spune celorlalți nemulțumirea care te apasă. Cunoscuți sau necunoscuți. Unei persoane sau unui grup. Chiar și unora on-line (cazul celor care sunt mai actualizați la viața modernă).
Pe de altă parte, spunându-le, poate vrei să îi pui în temă despre o situație, să știe la ce să se aștepte. Și, cine știe, așa poate află și patronul ce se întâmplă în spațiul lui... privat.
Nu mai spun că, din unele astfel de marketuri din Galați, au fost scoase acele anunțuri, de exemplu, dacă stai mai mult de 5 minute la rând, bla, bla ceva în folosul cumpărătorului. De ce?
Nu aș comenta, dar, de ceva timp, din câte case de marcat are un magazin de acest fel din Galați, rar le vezi deschise pe toate. Și aici discut doar de acele situații cu lume full de zici că-i unul dintre momentele cu promoții.
Dacă s-a/s-au defectat să zicem, pune o hârtie să mă înștiințezi și pe mine, clientul tău. Dacă nu ai găsit oameni care să se ridice la cerințele tale de angajare, de asemenea, anunță-mă ca să știu de ce sunt casele închise. În caz contrar, nu ai nicio scuză că se ajunge în situația precum cea din imagine, de se formează cozi printre rafturi 😆 Actualizare idei: desființează din case și reorganizează spațiul pentru a face loc mai mult pentru cei care stau la rånd; pune la dispoziția clienților, în zona coșurilor/cărucioarelor, și scăunele.

CITEȘTE ȘI: Protecția consumatorilor, cu fesul pe ochi. Etichetele lipsă dintr-o piață importantă din Galați

Jur pe roșu - că avem destul în Galați 😁 - să nu comentez dacă, în momentul în care mă așez la un rând, văd că toate casele sunt ocupate [află de aici de ce spun asta].
Cum prind momentul, revin cu astfel de exemple imortalizate și în celelalte mini, super, hiper, mega, giga marketuri. Sau poate nu, dacă își vor revizui atitudinea comercianții respectivi.


Sursa foto 2 și 3, Alternativa - Jurnalism Fără Mogul

În rest, sunt mulțumită de ceea ce găsesc în magazinul în care am făcut poza principală, dacă-l recunoști. Eu merg cu încredere să cumpăr de acolo, sunt produse bune și la prețuri convenabile. Pentru acestea, RESPECT! Pentru magazinul în care au fost făcute celelalte două poze, am câteva rețineri cu privire la raionul cu fructe și legume. Uneori am senzația că sunt furajere... dar asta este o altă discuție.

Invitație deschisă


După modelul SCRISOARE DESCHISĂ, transmit această INVITAȚIE DESCHISĂ patronilor acestor mini, super, hiper... marketuri care tratează cumpărătorul în modul prezentat mai sus să se așeze la cozile propriilor magazine pentru a se pune în pielea clienților.

Tratez acest subiect-protest ca pamflet, pentru că mai bine fac haz de necaz, decât să-mi plesnească vreo venă 😁

Află și despre INVITAȚIA DESCHISĂ adresată autorităților gălățene de-a aștepta, pe ploaie, mijlocul de transport în comun în stațiile fără refugiu [...]

Comments