Header Ads

Header ADS

Nivel de educație nici la nivel de grădiniță


Cineva care s-a ocupat de reabilitarea urbană din Micro 19 sigur a făcut grădinița la 41 (număr cu care apare pe net Grădinița Codruța).


După finalizarea reabilitării urbane din Micro 19, am tot sperat că se va reveni în zonă să se toarne măcar niște ciment pe porțiunea de lângă gardul Grădiniței Codruța. În plus, s-ar fi creat și vreo trei locuri pentru mașini. Că oricum se parchează și acolo.
Iar pietonilor, dacă tot li se termină trotuarul [neatingând aici subiectul privind siguranța lor] li s-ar fi oferit o variantă mai acătării de mers. Nu prin glod...

Ca la țară

Dar, când arunc o privire în curtea grădiniței, văd același lucru. De câțiva ani, poarta respectivă este folosită, fiind lăsată deschisă, uneori, din diferite motive. În special, pentru intrarea - ieșirea cu mașina.


Și nici în ziua de azi, nu s-a făcut o cale de acces pentru autovehicule. Se merge prin curtea grădiniței ca pe arătură, formându-se, în anumite perioade din an, o imagine murdară, deprimantă... plină cu nămol.

Noroiul, întins prin cartier

”Ce mai văd copiii când vin sau pleacă de la grădiniță? Cum e călărită iarba”, spune cineva. Precizând, cu mașina, nu că ar fi vorba de vreo plimbare prin iarbă... Și că ”se murdărește jumătate de cartier cu noroiul din curte” 😁 Subliniindu-se că ar fi vorba de comoditate. În loc să se folosească parcarea sau, cum se practică, o staționare pe lângă gardul bisericii Sfânta Ana, se preferă luarea de la scară... cu puțin off-road [reformulând într-o frază].
Eu, ca să adaug, nu aș fi împotriva acestei practici atât timp cât ar fi un spațiu amenajat pentru trecerea cu mașina (aș putea da ca exemplu grădinița Motanul Încălțat, la doi pași de Codruța). Nu să arate... grădinița precum ”un maidan de porci, cu glodul răsculat”, ca să citez locuitorul-observator.

Apropo, se vede din satelit 😆 [Google Maps]

Vezi mai multe din Galați [link]


Niciun comentariu

Mesajele care conțin cuvinte obscene, atacuri la persoană, trivialități, jigniri, amenințări, cât și cele vulgare, xenofobe sau rasiste - deoarece încalcă legea - vor fi moderate.

Un produs Blogger.

POȚI SUSȚINE PROIECTUL DETALII DEPIXELATE: