Header Ads

Header ADS

Se anunță încălzirea vremii. Fleoșc, fleoșc... pe Valurile Dunării (VIDEO)


Se anunță încălzirea vremii. Așa că, inevitabil, urmează fleoșcăiala... (Potrivit meteorologilor, săptămâna viitoare temperatura va atinge și valoarea de 12 grade Celsius - link)


Mulțumesc omului care împarte prin Galați acorduri la acordeon. Face să pară atmosfera urbană gălățeană cu mult mai frumoasă.


Înregistrare video din 12 ianuarie 2019. Vremea în #imagini

În cotidianul gălățean Viața liberă, poți citi povestea boemă a lui Ion Condrea, acordeonistul străzii [link]

Valurile Dunării este un vals compus de autorul român Iosif Ivanovici și publicat pentru prima oară în 1880. Compoziția s-a bucurat de-a lungul timpului de un succes enorm, începând cu prima audiție, la Expoziția Universală din Paris, 1889. Versurile inițiale ale piesei aparțin poetului român Carol Scrob; mai târziu, pentru interpretare s-au folosit texte modificate în parte sau total. Piesa este uneori indicată prin titlul Barca pe valuri, reprezentând începutul primului vers din textul lui Scrob (”Barca pe valuri saltă ușor”). În Statele Unite ale Americii, piesa este mult mai bine cunoscută sub titlul The Anniversary Song, adaptare semnată de Al Jolson și Saul Chaplin și imprimată pe disc în 1946 [mai multe detalii]

Niciun comentariu

Mesajele care conțin cuvinte obscene, atacuri la persoană, trivialități, jigniri, amenințări, cât și cele vulgare, xenofobe sau rasiste - deoarece încalcă legea - vor fi moderate.

Un produs Blogger.

POȚI SUSȚINE PROIECTUL DETALII DEPIXELATE: