Header Ads

Header ADS

Cine închide ochii la PERICOLUL de pe strada Eroilor din Galați?


(Mai jos, vezi și cum arată acum clădirea fostului sediu al Teatrului de Păpuși Gulliver)


Mă refer la casa de pe unul din colțurile intersecției străzilor Doctor Alexandru Carnabel și Eroilor, care, de cel puțin doi ani, a devenit un pericol pentru trecători. Iar autoritățile locale nu dau semne de îngrijorare... neputându-se vedea vreo măsură luată de acestea. Nici măcar o bandă alb-roșie nu-i pe-acolo, dar pe care, poate, nu m-am nimerit eu să o văd. Însă acum sunt și nu e...

Prin 2017, USR se agita online că a luat atitudine. Da, a adus la cunoștință situația, prin Primărie [detalii] și  ...s-a oprit la a critica altă parte politică.


În prezent, degradat și mai mult, imobilul (mă rog, ce-a mai rămas din el), nu are nici măcar atenționarea clasică, pe hârtie A4... Ce să mai pretinzi o zonă securizată.


Ca o paranteză, mai las să treacă apă pe Dunăre și oameni pe lângă acest pericol și voi reveni să văd (în cazul în care restul de casă mai este în picioare) dacă nu s-a umplut de gunoi... Cât am stat pe-acolo, cel puțin doi copii și-au aruncat în interiorul ”casei” chestii, posibil, de care nu mai aveau nevoie.


Foto, din 4 septembrie 2019. Mai multe din Galați, AICI

Casa de pe Eroilor 62 prin 2012:


...2013:


Dacă tot sunt pe Eroilor. Mâine-poimâine... și clădirea fostului sediu al teatrului de păpuși Gulliver... Care se poate număra printre comorile de patrimoniu ale României lăsate în paragină. Iniţial, a fost casă de locuit. Apoi, se pare, Consulatul Turciei la Galaţi, prin 1897. Din nou casă de locuit în prima jumătate a secolului al 20-lea, apoi Teatru de Păpuşi, după naţionalizare. Acum (foto, din 29 august 2019)... arată ca în imaginea de mai jos.


Clădirea de pe strada Eroilor nr. 14 datează din ultimul deceniu al secolului al 19-lea. Imediat după construcţie, în documentele epocii figura pe strada Codreanu, la numărul 12. În 1952, clădirea devine primul teatru de stat din Galaţi. Și până în 2010, în clădire a funcţionat Teatrul de Păpuşi. După revendicare, proprietarii au vândut imobilul unei firme gălăţene, care, la momentul respectiv, plănuia să amenajeze un spaţiu administrativ. Deşi nu este un monument istoric, pentru că face parte din Ansamblul Urban Strada Eroilor, proprietarii au aceleaşi obligaţii ca deţinătorii de clădiri monumente istorice. Între timp, în aşteptarea amenajării ca spaţiu de birouri... construcţia este tot mai afectată de la an la an. Despre naționalizarea imobilului, elemente de arhitectură dispărute și alte detalii - AICI

Comori de patrimoniu [din campania cotidianului gălățean Viața liberă]

Niciun comentariu

Mesajele care conțin cuvinte obscene, atacuri la persoană, trivialități, jigniri, amenințări, cât și cele vulgare, xenofobe sau rasiste - deoarece încalcă legea - vor fi moderate.

Un produs Blogger.

POȚI SUSȚINE PROIECTUL DETALII DEPIXELATE: