Header Ads

Header ADS

ALERTĂ meteo | VREME REA până marţi dimineață


Meteorologii au emis, astăzi, 12 martie, o informare meteorologică de ploi moderate cantitativ, ninsori la munte şi intensificări ale vântului, valabilă, începând din această după-amiază, până marţi dimineaţă, 14 martie.

Potrivit Administrația Națională de Meteorologie (ANM), până marţi la ora 9,00 va ploua temporar, îndeosebi în sudul şi estul ţării. În această după-amiază şi în prima parte a nopţii de duminică spre luni, ploile se vor semnala pe arii mai extinse în sud-vest şi nord-est, apoi îndeosebi în regiunile sudice şi sud-estice. Cantităţile de apă vor depăşi local 10 - 15 l/mp şi izolat 20 - 25 l/mp.

La munte, vor predomina ninsorile, iar vântul va avea unele intensificări pe creste, spulberând zăpada, în timp ce în nordul Moldovei vor mai fi precipitaţii mixte.

Intensificări ale vântului vor fi şi în regiunile sud-estice, cu rafale de 50 - 65 kilometri pe oră. CLICK AICI pentru a vedea eventuale MODIFICĂRI


x În acest weekend, VREME REA în toată țara | Dacă nu ai aflat încă, Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de vreme rea valabilă pentru toată țara. Potrivit meteorologilor, începând de vineri, 10 martie, ora 13,00, și până duminică, 12 martie, ora 22,00, se vor înregistra precipitații și intensificări ale vântului, iar la munte vor predomina ninsorile.

”În intervalul menționat, în sudul, estul și centrul țării temporar va ploua și se vor cumula cantități de apă de 15...20 l/mp și izolat, mai ales în zona montană, 25...30 l/mp. La munte, la început vor fi precipitații mixte, iar începând de sâmbătă (11 martie) vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări mai ales pe creste, cu rafale de peste 60...70 km/h, spulberând zăpada. Intensificări temporare ale vântului vor fi și în regiunile estice și sud-estice, cu viteze de 50...55 km/h, iar în estul Transilvaniei, precum și în vestul și nordul Moldovei, duminică (12 martie) vor fi precipitații mixte”, potrivit comunicatului ANM. CLICK AICI pentru a vedea eventuale modificări

Dacă locuiești în Galați, să știi că, potrivit meteorologilor, sâmbătă, 11 martie, temperatura va atinge valoarea maximă de 10 grade Celsius, iar duminică, de până la 9 grade Celsius. În noaptea de sâmbătă spre duminică, dar şi în următoarea, mercurul în termometre va coborî până la circa 5 grade Celsius. Sunt şanse de precipitaţii, de circa 10 la sută. Vântul va bate cu o viteză de până la 24 de kilometri pe oră, maximă preconizată pentru sâmbătă. Presiunea atmosferică nu va depăşi valoarea de 760 mm coloană de mercur, iar umiditatea va fi de până la 83 la sută. CLICK AICI pentru a vedea eventuale modificări

Postare 10 martie, ora 10,00 

Niciun comentariu

Mesajele care conțin cuvinte obscene, atacuri la persoană, trivialități, jigniri, amenințări, cât și cele vulgare, xenofobe sau rasiste - deoarece încalcă legea - vor fi moderate.

Un produs Blogger.

POȚI SUSȚINE PROIECTUL DETALII DEPIXELATE: