Focul Viu de la Andreiașu de Jos
Am ajuns și eu la Focul Viu de la Andreiașu de Jos, o rezervație naturală situată în județul Vrancea [mai multe detalii]. Și, potrivit localnicilor, este locul unde cutremurele din zona seismică Vrancea pot fi prevestite cu câteva secunde înainte de a se produce.


Atenție pe unde calci, focuri sunt și în afara suprafeței delimitată, cea unde pământul se aprinde.


În jurul acestui perimetru, sunt și bănci. Dar, atât de aproape de focuri, eu nu aș sta să mă odihnesc, să admir natura, dar mai ales să respir adânc și cu poftă precum orășeanul scăpat la munte... Mirosul de gaz din preajma focurilor, deși nu este pătrunzător, există. Și se simte mai bine atunci când vremea este umedă.


Rămâne să ajung la Focul viu și pe înserat, să mă bucur de imaginea mai bine conturată, de întuneric, a flăcărilor.

În zonă, este și un foișor.


Unii turiști au simțit nevoia să arate că au fost pe acolo, scriind pe lemnul construcției diferite mesaje, ceea ce a și devenit, se pare, tradiție...


Apare scris și Galați 😶
Însă, la cum arăta foișorul în 7 octombrie 2018, nu te atrăgea să poposești în el. Și nu mă refer la interiorul astfel mâzgălit, ci la mirosul și spațiul mizer. Așa că nu mai poate fi vorba să aduc în discuție existența măcar a unei băncuțe. Ce să mai spun și de-o măsuță... Dar, fiind probabil făcut doar pentru vreme rea, să ai unde te adăposti, rămâne doar dezamăgirea neîngrijirii.

Până la urmă, am făcut popasul pe iarbă. Unde am înfulecat ce ni s-a dat (normal că bun-bun!) de acasă. Și altfel admiri natura cu burta plină...


Un instantaneu doar cu desertul 😁


Locație Focul Viu, pe Google Map [link]


Focul Viu de la Andreiaşu este locul unde cutremurele din zona seismică Vrancea pot fi prevestite cu câteva secunde înainte de a se produce [link] Potrivit localnicilor, înainte de a avea loc un seism, dar și în timpul acestuia, flacările Focului Viu sunt mai mari, atingând și doi metri înălțime, în funcție de intensitatea mișcării telurice.

Postare din 13 octombrie 2018. Alte detalii din România [link]

Comentarii