Header Ads

Header ADS

Dexonline explică ce înseamnă cuvântul MUIE

Dexonline și-a publicat cuvântul lunii august 2018. Cuvântul este muie. Atașând imaginea cu organul de poliție aflat în misiunea de a ridica plăcuța de înmatriculare "muie psd", Dexonline explică:


MUIE s. f. (Argotic) Gură. I-a dat peste muie. GR, S. VII, 120 ◊ Expr.A duce cu muia = a face promisiuni înșelătoare, a convinge cu minciuni, a amăgi, a înșela; a duce cu vorba, a duce cu zăhărelul. Cf. BL II, 174, BUL. FIL. V, 191. L-am dus cu muia pînă mi-a împrumutat plugul. COMAN, GL., cf. MAT. DIALECT. I, 231. – Și: mîie (BUL. FIL. IV, 172) s. f., moi (BL II, 174) subst. – Din țig. mui. sursa: DLR (1913-2010)


Dexonline s-a implicat și înainte în viața socială, politică a României. De exemplu, iată ce a spus despre protestele din februarie [click aici] sau vezi mai jos care a fost cuvântul lunii iulie 2018 și ce legătură a avut cu ministrul Justiției Tudorel Toader.

Alte postări pe ”scandalul muie psd”:

Nimeni n-o oprește pe camioneta „LIVIU”, dovada că Poliția Română s-a transformat într-o poliție politică [...]

Un graffiti MUIE PSD cât de repede ar fi șters de pe un perete din centrul Galațiului? Pentru că cel cu MUIE STEAUA stă de vreo câțiva ani și nu deranjează vreo autoritate 😆

Alte link-uri: O stațiune din România cu renume mondial, în continuă degradare - Într-o lucrare gălățeană, originalitate sau greșeală? Găsește detaliile - Într-un cartier gălățean, urci sau cobori deși trotuarul este perfect orizontal - Pentru toți cei pe care-i doare-n fund... ul curții de casele de patrimoniu - Situație în Galați care ar putea fi de Cartea Recordurilor - Decoruri urbane bune de film

Tudorel Toader, ”marioneta” lunii iulie. Subiect de ironii pe Dexonline


Tudorel Toader, ministrul Justiției, a ajuns subiect de ironii pe Dexonline, am aflat de pe site-ul playtech.ro. Cuvântul lunii este „marionetă”, iar Toader este subiectul ilustrației.


Dexonline și-a publicat subiectul lunii: marionetă. Oficial, înseamnă: „păpușă sau figurină acționată de o persoană (cu ajutorul unor sfori) spre a interpreta diferite roluri în teatrul de păpuși; fantoșă. Fig. Persoană care execută orbește ceea ce i se cere”. Aici intervine imaginea lui Tudorel Toader. Cuvântul lunii pe Dexonline este însoțit de o animație cu ministrul Justiției cum ar fi ”acționat” prin sfori de alții.


VEZI AICI care este motivul pentru care a făcut Dexonline această trimitere, Tudorel Toader - ”marioneta” lunii iulie 2018
VEZI mai jos alte postări (inclusiv link-uri publicitare, dacă vrei să le treci cu vederea):


Niciun comentariu

Mesajele care conțin cuvinte obscene, atacuri la persoană, trivialități, jigniri, amenințări, cât și cele vulgare, xenofobe sau rasiste - deoarece încalcă legea - vor fi moderate.

Un produs Blogger.

POȚI SUSȚINE PROIECTUL DETALII DEPIXELATE: